ایمپلنت و طول عمر آن
از دست دادن یک یا چند دندان تاثیر به سزایی در چهره و مهم تر از آن در روحیه و اعتماد به نفس افراد دارد. با استفاده از ایمپلنت های دندانی میتوان علاوه بر بازیابی توانایی جویدن طبیعی، چهره طبیعی و زیبایی لبخند را نیز به فرد بازمی گرداند. کاشت ایمپلنت در خانم ها از سن 15 سالگی و در آقایان از سن 188 سالگی امکان پذیر است.
ایمپلنت دندان نوعی پایه تیتانیومی سازگار با سلول های بدن است. از ایمپلنت های دندانی به عنوان جایگزینی مناسب و دائمی به جای یک یا چند دندان از دست رفته استفاده می شود. پس از قراردادن ایمپلنت توسط دندانپزشک در داخل استخوان فک، با استخوان سازی سلول های استخوان ساز در سطح ایمپلنت، استخوان فک به ایمپلنت جوش می خورد. فرآیند جوش خوردن معمولا 3 تا 44 ماه طول کشیده، سپس قسمت تاج و روکش دندان ساخته شده و بر روی پایه قرار می گیرد.
ایمپلنت های دندانی راهحل قطعی دندانهای ازدسترفته است.بااینکه روشهای دیگری هم برای جایگزینی دندانهای ازدسترفته وجود دارد،ایمپلنتهای دندانی مزایای زیادی را نسبت به آنها دارند اگر چه نباید از عوارض ایمپلنت نیز غافل بود. ایمپلنت دندان از تحلیل استخوان در ناحیه دندانهای کشیده شده جلوگیری میکند و میتواند درر تمام طول عمر باقی بماند و همانند دندانهای طبیعی فشار را بهطور مستقیم به استخوان منتقل میکنید.
ایمپلنت دندان باعث سایش اضافی بر روی دندانهای مجاور نمیشود.همچنین در برخی بیماران بهبود در سلامت عمومی دهانشان دیدهشده و میتوانید غذاهای سخت مانند آجیل و میوهها را بخورند.
یک جایگزین مناسب برای دندان های متحرک
مراحل قرار دادن ایمپلنت حود 4 تا 6 هفته به طول می انجامد به علاوه این روش را می توان جایگزین مناسبی برای یک دست دندان متحرک دانست که با افزایش و کاهش وزن موجب اذیت و آزار بیمار نمی شودامروزه بهترین روش جایگزینی دندان های از دست رفته ایمپلنت یا کاشت دندان است .
معمولا برای قرار دادن ایمپلنت در دهان ازتزریق بی حسی معمول دندانپزشکی استفاده می شود. درمواردخاص در صورت نیاز به ایمپلنت های متعدد و یا وجود بیماریهای خاص ممکن است نیاز به بیهوشی وسیع تر باشد. قرار دادن ایمپلنت در اغلب موارد به 30 تا 40 دقیقه وقت نیاز دارد. بعد ازانجام جراحی با تجویز دارو و عمل به دستورات داده شدهه معمولا مشکل خاصی رخ نمی دهد ولی مشکلات مختصر در ارتباط با جویدن غذا طبیعی است. در مرحله بعد برای ادامه درمان و بررسی پاسخ بدن به ایمپلنت باید چند ماهیی صبر نمایید.
طول عمر ایمپلنت:
در حالت کلی مراقبت و نگهداری خود بیمار مهمترین عامل بقا و طول عمر ایمپلنت است و نحوه عمل و کار جراح و مسائل ژنتیکی در وهله بعدی قرار میگیرد. اثر مسائل ژنتیکی در مقابل تأثیر بهداشت دهان و دندان بسیار ناچیز است تا حدی که ما به مراجعانی که ادعا میکنند تمام اعضای خانوادهشان دچار مشکل دندان هستند، متذکرر میشویم که شما خانوادگی بهداشت ضعیفی دارید، البته توانمندی فرد جراح و دقت در عمل ایمپلنت هم تأثیر بسزایی دارد، به همین دلیل این اصطلاح رایج است که پزشکک و بیمار همکارند و هر دو باید وظایفشان را به درستی انجام دهند، در غیر این صورت به نتیجه دلخواه نخواهند رسید.
عوارض ایمپلنت:
پس از جراحی ایمپلنت، بسته به مدت زمان کیفیت استخوان و واکنش های بافتی بیمار، مقداری درد و ورم در ناحیه جراحی ایمپلنت قابل پیش بینی است که در صورت لزوم، جراح دندانپزشک قبل و بعد از عمل کاشت ایمپلنت، با تجویز دارو آن را به حداقل می رساند.
نقش ایمپلنت در حفظ استخوان فک چیست؟
حجم استخوان فک علاوه بر کارآیی آن به عنوان محافظ ریشه دندان، در ظاهر افراد هم تاثیر بسزایی دارد.
ایمپلنت های دندانی در نقاطی که دندان از دست رفته است، می توانند حجم استخوان فرد را حفظ کنند و در بهبود کیفیت زندگی افراد، تاثیر بسزایی بگذارند.
اگر فردی بهداشت را خوب رعایت کند، بیماری ژنتیکی نداشته باشد، سیگاری نباشد و دیابت و قند غیرقابل کنترل هم نداشته باشد میتوان گفت که ایمپلنت در دهان این فردد عمر بسیار زیادی دارد.